Over Rose

Deel deze pagina

Over mij

  `` Succes is geen toeval. Het is hard werken, doorzetten, leren, investeren en vooral houden van van je doet`


Mijn naam is Rose Marie Nijkamp. Ik ben 18  jaar en woon in Ugchelen, een dorp naast Apeldoorn, samen met mijn vader, mijn moeder en mijn broer. Als kind wist ik vrij snel dat ik heel goed met tennissen wilde worden. Ik train 5 a 6 dagen in de week: dat zijn privé-trainingen, groepstrainingen en conditietrainingen. Elke dag reis ik heen en terug van Apeldoorn naar Hilversum om bij House of Tennis Pro Academy te kunnen trainen.Ook train ik 2 dagen in de week in het Nationale Training Centrum  (KNLTB) in Amstelveen. 


Toen ik naar de middelbare school ging heb ik speciaal gekozen voor een Topsport Talentschool. Met mijn Nationale-status en TeamNL status van de KNLTB (de Nederlandse tennisbond) en LOOT-begeleiding kan ik school en tennis goed combineren. Mijn schoolrooster wordt afgestemd op mijn trainingsprogramma en ik krijg verlof voor het spelen van toernooien. Ik volg HAVO 5 bij het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn.


Ik sta nummer 1 van Nederland op de internationale ITF ranglijst . Ik ben 9x Nederlandse Kampioen geworden.  Tegenwoordig scoor ik  punten voor de nationale senioren ranglijst door senioren ranglijsttoernooien te spelen. Mijn beste 6 resultaten in het enkelspel en 2 beste resultaten in het dubbelspel tellen mee voor de nationale ranglijst. Binnen de nationale ranglijsttoernooien zijn er 3 categorieën: NRT 2 sterren, 3 sterren en 4 sterren zoals  NK.

De volgende niveau's zijn de internationale ITF Toernooien O18 jaar voor de Wereldranglijst  (van laag naar hoogste niveau): J30, J60, J100, J200, J300, J500 (Grand Slams). Bij de profs zijn 15K, 25k, 40k, 60k, WTA125, WTA250, WTA 500 en Grand Slams.


Op de Europese ranglijst t/m 16 jaar was ik in top de 5 in mijn geboortejaar. Als 15 jarige heb ik in 2021 de halve finale van de Europese Masters (t/m 16 jaar) in Monte Carlo gehaald.  In 2022  heb ik  de zilvere medaille bij de Europese Kampioenschappen gehaald. Voor het behalen van punten en ontwikkelen van mijn spel ben ik vaak op reis.

In 2022 ben ik gekwalificeerd voor 3  Grand Slams Juniors toernooien: Australian Open, Wimbledon en US Open. Gezien de hoge reiskosten heb ik 2 Grand Slams afgelopen jaar gespeeld: Wimbledon en  US Open. In Wimbledon heb ik 3e ronde single  gehaald na het uitschakelen in de eerste ronde van de 14e geplaatste en in dubbel heb ik samen met mijn Keniaanse dubbel partner de titel gewonnen. Een fantastische overwinning! In US Open Grand Slam was in september 2022 2R het eind station. In 2024 heb ik de kwartfinale van Australian Open gehaald in dubbel en de 2 rond ein single. Ik hoop ooit alle Grand Slams toernooien te winnen. In 2024 is mijn doel alle Grand Slam Juniors spelen en kwalificeren voor de Wereld Tennis Junior Masters. Ik sta momenteel #40 van de wereld en inmiddels heb ik ook de nodige punten op de ranglijst bij de profs gehaald.


 `` Believe you can and you´re halfway there ``.


Het is mijn grote droom om proftennister te worden. Zoals je kunt zien train ik daar erg hard voor. Om mijn droom waar te maken is veel geld nodig. Met de steun van uw bedrijf of van uw persoonlijk krijg ik een solide basis om deze droom werkelijkheid te maken!

Uiteraard doe ik daar graag iets voor terug: bijvoorbeeld een tennisles, een tennisclinic voor uw bedrijf, fotoshoots voor campagnes, social media influencer posts.