Over Rose

 

`` Succes is geen toeval. Het is hard werken, doorzetten, leren, investeren en vooral houden van van je doet`


Mijn naam is Rose Marie Nijkamp. Ik ben 18  jaar en woon in Ugchelen, een dorp naast Apeldoorn, samen met mijn vader, mijn moeder en mijn broer. Ik begon op 6-jarige leeftijd met tennissen en wist ik vrij snel dat ik heel goed met tennissen wilde worden. In 2024 heb ik Walterbosch Veluws College afgerond  ( LOOT school) en HAVO diploma gehaald. Mijn tennisvoorbeelden zijn o.a.: Roger Federer, Kiki Bertens, Simona Halep en Steffi Graaf.

Ik train 5 a 6 dagen in de week: dat zijn privé-trainingen, groepstrainingen en conditietrainingen. Elke dag reis ik heen en terug van Apeldoorn naar Hilversum om bij House of Tennis Pro Academy te kunnen trainen.

Ook train ik 2 dagen in de week in het Nationale Training Centrum (KNLTB) in Amstelveen en maak deel uit TeamNL O18.


NATIONAAL


Ik draaide al snel mee in het Junioren-circuit op nationaal niveau en won vrij alle Jeugdranglijstoernooien in mijn leeftijdscategorie of een leeftijdscategorie hoger.

Ik ben altijd nummer #1 van Nederland op de Nationale Ranking lijst t/m 12, t/m 14 en t/m 16 jaar in mijn leeftijdscategorie geweest. Ik ben 9x Nederlandse Kampioen geworden.



INTERNATIONAAL


Tennis Europe toernooien (U12, U14, U16)


Tot en met mijn 16e jaar speelde ik veel Tennis Europe toernooien. Je speelt dan internationale jeugdtoernooien U12, U14 of U16 (Tennis Europe toernooien).

Op de Europese ranglijst t/m 14 jaar ben ik in TOP 20 geweest.

Op de Europese ranglijst t/m 16 jaar was ik in TOP 5 geweest in mijn geboortejaar. Als 15 jarige heb ik me in 2021gekwalificeert voor de Europese Masters en de halve finale van de Europese Masters (t/m 16 jaar) in Monte Carlo gehaald. In 2022 heb ik de zilvere medaille bij de Europese Kampioenschappen gehaald. Voor het behalen van punten en ontwikkelen van mijn spel ben ik vaak op reis. Ook heb ik samen met TeamNL O16 de finale van de Wereld Kampioenschappen Billie Jean Cup in Turkije waar we op een 9e plek zijn geëindigd.


ITF toernooien (U18)


Na ervaring op de Tennis Europe toernooien ga je ITF junior toernooien spelen. Dit is een volgende stap, je speelt dan t/m 18 jaar. Het is een echte voorbereiding op de stap naar tennisprof. Er zijn 5 sterktes, hoe hoger, hoe meer punten je verdient. Mijn doel was om alle Junior Grand Slams te spelen en indien mogelijk deze ook winnen. Ik heb veel toernooien op mijn naam geschreven in single en dubbel en het is me gelukt om alle Grand Slams te spelen en belovende resultaten daar ook  te halen. Op de ITF juniorlijst t/m 18 jaar ben ik in  TOP 30 geweest hoewel in 2023 en 2024 lag mijn focus op het spelen van Junior Grand Slams maar ook op gespreid doen van mijn eindexamen. Daardoor speelde ik ook minder toernooien.

In 2022 ben ik gekwalificeerd voor 3 Grand Slams Juniors toernooien: Australian Open, Wimbledon en US Open. Gezien de hoge reiskosten heb ik 2 Grand Slams in 2022 gespeeld: Wimbledon en US Open.

In Wimbledon heb ik 3e ronde single gehaald na het uitschakelen in de eerste ronde van de 14e geplaatste en in dubbel heb ik samen met mijn Keniaanse dubbel partner de titel gewonnen. Een fantastische overwinning! In US Open Grand Slam was in september 2022 2R het eind station.

In 2024 heb ik de kwartfinale van Australian Open gehaald in dubbel en de 2e ronde in single. Dezelfde jaar heb ik de kwartfinale van Roland Garros in single gehaald en achtste finale in dubbel. Ook ben ik tot 2e ronde single en dubbel in Wimbledon gekomen.

In de zomer van 2024, gelijk na Wimbledon heb ik de transitie gemaakt naar de professionele tour hoewel nog steeds in TOP 30 bij junioren sta.


ITF Pro-Tour


In de ITF Pro Tour moet je opnieuw vanaf nul beginnen met het opbouwen van de WTA ranking. Je start met ITF W15, dan W35, W50, W75 en W100. Je verdient de WTA-ranking door in drie ITF-toernooien 10 punten te halen. Hoe hoger het toernooi, hoe meer punten je verdient. In augustus 2024 kreeg ik mijn eerste WTA Ranking en vanaf daar wil ik bouwen naar TOP 1000 WTA. 



 `` Believe you can and you´re halfway there ``


Het is mijn grote droom om proftennister te worden. Zoals je kunt zien train ik daar erg hard voor. Om mijn droom waar te maken is veel geld nodig.

Lijkt u leuk om mij zakelijk te sponsoren of een samenwerking te starten? Met de steun van een bedrijf of van uw persoonlijk krijg ik een solide basis om deze droom werkelijkheid te maken!

Kijk dan op de pagina sponsoring:

Uiteraard doe ik daar graag iets voor terug: 

  • Tennisclinic of demowedstrijd
  • Fotoshoots voor campagnes
  • Presentatie bij jouw bedrijf over het leven als topsporter
  • Jouw bedrijfslogo op mijn Bjorn Borg-tenniskleding
  • Jouw bedrijf gepromoot op mijn Social Media en website
  • Persoonlijke updates van mijn ervaringen op de WTA Tennis Tour.

En natuurlijk: een plek op de tribune als ik de Grand Slams speel!

Neem gerust contact met mij of mijn team.